Back
Backen_frolunda_hockeygymnasium

Unikt Samarbete – Frölunda och Bäcken Hockeygymnasium

Frölunda och Bäcken i spännande samarbete kring lokalt hockeygymnasium

Bäcken HC har sedan många är ett väl inarbetat koncept med en stark lokal profil på sitt hockeygymnasium och tillsammans med Frölunda HC vill vi nu utveckla detta fina koncept ännu mer. Målsättningen är bland annat att få fler ungdomar att stanna i Göteborgsregionen och erbjuda en mycket kvalitativ träning för de som är beredda att satsa extra på hockey utan att lämna regionen. Instruktör från Frölunda HC kommer att vara med och genomföra hockeyutbildningen i Marconihallen.

Med start hösten 2021 kan man förutom Kitas även välja Katrinelunds Idrottsgymnasium och den lokala inriktningen på hockey i Bäcken HC. Man söker via sitt ordinarie gymnasieval till Katrinelund och har samtidigt en dialog med junior ansvarig i Bäcken HC om spel och träning i Bäckens juniorverksamhet.

Nytt också är att instruktör från Frölunda HC kommer att vara med och genomföra hockeyutbildningen i Marconihallen.
– Med detta samarbete ser vi stora möjligheter att följa de lokala talangerna och deras utveckling på nära håll, säger Mikael Ström.
– Nu är vi redo att ta nästa steg i vår satsning mot J20 Elit vilket ligger i linje med Bäckens ambitioner samtidigt som vi hoppas att någon eller några spelare även kan vara aktuella för Frölundas Academy i framtiden, säger Roger Borelius.

Mikael Ström

Utvecklingschef Frölunda HC

Mikael.strom@frolundaindians.com

Roger Borelius

Utvecklingschef Bäcken HC

0708-523044

Roger.borelius@mail.com

icon_hockeygymnasiet_520
Close