Modo Hockeygymnasium NIU ELIT

I en kommun med flest ishallar per invånare och där ungdoms- och juniorverksamheten haft en strategisk roll sedan 60-talet, har MODO Hockey utvecklat en egen modell att fostra spelare av absoluta världsklass, både på herr- och damsidan.

• Gymnasium: Örnsköldsvik Gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Modo Hockey
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Västernorrlands län
  • Ort: Örnsköldsvik
  • Campus: Fjällräven Center

MODO Hockey

Verksamheten på Örnsköldsviks ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Modo bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Örnsköldsvik Gymnasium. Denna information rör främst Modos del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Modo Hockey