Skellefteå AIK Hockeygymnasium NIU ELIT

För att kunna berättigas plats på NIU så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun.

• Gymnasium: Skellefteå gymnasieskola
  • Ansluten idrottsklubb: Skellefteå AIK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Västerbottens län
  • Ort: Skellefteå
  • Campus: Skellefteå Kraft Arena

Skellefteå AIK

Verksamheten på Skellefteås ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Skellefteå

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Skellefteå bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Skellefteå gymnasieskola. Denna information rör främst Skellefteås del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Skellefteå AIK