Brynäs IF Hockeygymnasium Gävle NIU ELIT och LIU

NIU innebär gymnasiestudier i kombination med utövande och elitsatsning i idrotterna ishockey. Eleven läser idrottskurser på sitt individuella val och programfördjupningskurser.

• Brynäs IF bedriver ett av Svenska Ishockeyförbundets certifierade Ishockeygymnasium NIU. Varje årskull innehåller 12–14 elever som antas efter ishockeyförmåga och betyg.
Hockeyklubb:Brynäs IF
Adress:Gavlehovsvägen 13
Postkod + Ort:806 33 Gävle
Län:Gävleborgs län
Arena/Ishall:Monitor ERP Arena
Gymnasium:Borgarskolan, Vasaskolan, Polhemsskolan
    NIU – Nationellt Idrottsutbildning
  • Brynas-60
    Brynäs Hockeygymnasium

Om Brynäs Hockeygymnasium

• Sökperioden är mitten av september - 1 december.

Verksamheten på ishockeygymnasium i Gävle är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Brynäs bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med [1]Borgarskolan, [2]Vasaskolan och [3]Polhemsskolan. Denna information rör främst Brynäs del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Brynäs Serie Information

Källa: Brynäs IF