Leksands IF Hockeygymnasium NIU ELIT

Leksands IF ishockey bedriver tillsammans med Leksands gymnasium Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU för flickor och pojkar.

• Gymnasium: Leksands gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Leksands IF
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Dalarnas län
  • Ort: Leksand
  • Campus: Tegera Arena

Leksands IF

Verksamheten på Leksands ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Leksand

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Leksand bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Leksands gymnasium. Denna information rör främst Leksands del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Leksands IF