Ulricehamns Hockeygymnasium LIU

• Campus: Ulricehamns ishall
  • Sista anmälningsdag : 15 februari

Ulricehamns IFH

Huvudmålet med verksamheten är att eleven utbildar och utvecklar sig inom sin idrott. Den skall ge eleven kunskaper och färdigheter i sin specialidrott. Den skall ge eleven kunskap om sig själv och träningsmetoder för att kunna utvecklas på egen hand och för en karriär på lång sikt. Den skall ge eleven en inre motivation till sitt idrottande.

Ishockeygymnasiet i Ulricehamn startade 1998. Verksamheten bedrivs som lokalt idrottsgymnasium och har förnärvarande 12 elever. Vad innebär det att studera på ett ishockeygymnasium? Du läser den utbildning du valt, tillsammans med andra elever som valt samma program. Det betyder att “hockeyeleverna” finns i många olika skolklasser med olika inriktningar. Gemensamt för “hockeyeleverna” är dock två veckopass i specialämnet ishockey. Eleverna läser 300 poäng specialidrott under tre år.

Lokala Hockeygymnasium - Ulricehamn

Gemensamt för alla som går på LIU är att man har cirka två träningspass i veckan på skoltid. Du får idrottsutbildning både teoretiskt och praktiskt. Våra lärare är alla meriterade tränare och coacher.

Källa: Ulricehamns IFH