Borlange Hockeygymnasium LIU

• Ort: Borlänge
  • Campus: Borlänge Ishall

Borlange Hockey

Borlänge Hockeys J18 spelar idag i J18 Utveckling och J18 Elit. Vårt J20 lag spelar i J20 Elit och vårt representationslag tillhör toppen av Hockeyettan. Här ger vi dig en unik möjlighet att tillsammans med Borlänge Kommuns gymnasieskolor sikta mot toppen samtidigt som du kan kombinera hockeyn med viktiga studier. Vi erbjuder möjligheten att välja från hela det kommunala studieutbudet, så oavsett vilken utbildning man väljer så anpassas schemat så att man kan ha hockeygymnasium på schemat två gånger i veckan.

Du söker lokal idrottsutbildning när du gör din ansökan till gymnasieskolan genom antagningen på Dalarnas Kommunförbund (gymnasieantagningen). Vår ambition är att klara de flesta idrotter. Även om du har en ganska “udda” idrott, siktar vi på att hitta en bra lösning genom dialog mellan dig och ansvarig idrottslärare.

Lokala Hockeygymnasium - Borlänge

Vår lokala idrottsutbildning gör att du kan välja den gymnasieutbildning du är intresserad av och samtidigt utöva din idrott under skoltid. Inom LIU får du chansen att fördjupa dig inom vald idrott; praktiskt genom mycket individanpassad träning, teoretiskt genom att du bland annat läser och lär om träningslära, kost och doping. Är du redan aktivt idrottande kommer träningen att vara riktad mot din idrott. Är du ej aktiv är detta en möjlighet att få mer idrott i skolan.

Källa: Borlange Hockey