Frölunda HC Hockeygymnasium NIU ELIT Göteborg

Ishockeygymnasiet i Göteborg, vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey.

• Gymnasium: Katrinelundsgymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: IF Frölunda HC
  • Ämnesområde:  Elitishockey
  • Län: Västra Götalands län
  • Ort: Göteborg
  • Campus: Frölundaborg

Frölunda HC

Verksamheten på Frölindas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Göteborg

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Troja bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Katrinelundsgymnasiet. Denna information rör främst Frölundass del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Frölunda HC