Frölunda HC Hockeygymnasium Göteborg NIU ELIT och LIU

Ishockeygymnasiet i Göteborg, vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey.

Hockeyklubb:Frölunda HC
Adress:Slottsskogsgatan 150
Postkod + Ort:414 76 Göteborg
Län:Västra Götalands län
Arena/Ishall:Frölundaborg
Gymnasium:Katrinelundsgymnasiet
    NIU – Nationellt Idrottsutbildning
  • frolunda-icon
    Frölunda Hockeygymnasium

Om Frölunda Hockeygymnasium

• Sökperioden är mitten av september - 1 december.

Verksamheten på Frölundas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Troja bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Katrinelundsgymnasiet. Denna information rör främst Frölundass del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Frölunda Serie Information

Källa: Frölunda HC