Back
Spela college hockey i USA med hockeystipendium

SPELA COLLEGE HOCKEY USA MED HOCKEYSTIPENDIUM

SPELA COLLEGE HOCKEY I USA

Som en oberoende utbildningsportal har vi ambitionen att hjälpa unga, hungriga talanger att vägleda dem att fullfölja sina hockeydrömmar. Här hittar du information om de olika nivåer om Hockey på college i USA med ett stipendium. Spela hockey på college i USA med ett stipendium är ett bra sätt att fortsätta satsningen på professionella karriären.

De flesta frågor om college Hockey

 • Spela Junior College Hockey USA
 • Information om College Hockey USA
 • College Hockey Teams
 • NCAA Hockey
 • College USA Hockey
 • Spela juniorhockey i USA
 • College Hockey Stipendium
 • College Hockey Lista

Gå till college i USA

college-hockey-arena
Studieavgifter varierar från $5 000 till $50 000 per läsår. 2-åriga kommunala högskolor har överkomliga kostnader på cirka $8 000 - $10 000 per studieår. Kostnaderna för offentliga statliga universitet är vanligtvis dubbelt så höga.
Universiteten och högskolorna håller hög standard och erbjuder en mängd olika program och kurser. USA erbjuder fantastiska studiemöjligheter för alla typer av studier för den som vill studera utomlands.
USA erbjuder högkvalitativ utbildning som är bland de bästa i världen. Utbudet av program, kurser och utbildningar vid de olika högskolorna och universiteten är mångsidigt.
Läs 1-2 termins fristående kurser på universitet eller högskola Ett diplomprogram eller en associerad examen, kandidat/bachelor (4 år) eller master (2 år) Läs yrkes- eller branschinriktad utbildning (1-2 år)
Världsberömda Utbildning av hög kvalitet. Kurser finns inom alla ämnesområden Upplev the american way of living.

Mer om Spela College Hockey

NCAA står för National Collegiate Athletic Association. Det är en medlemsdriven organisation som styr interkollegial friidrott i tre divisioner (I, II och III). Idag består NCAA av 1 098 högskolor och universitet och 102 atletiska konferenser.
Det finns 60 NCAA Division 1 hockeylag utspridda i nordöstra och övre mellanvästern i USA. Varje lag tävlar i en av sex konferenser; Atlantic Hockey, Big 10, ECAC, Hockey East, NCHC och WCHA.
Hockeytränare spenderar oerhört mycket tid och energi på att scouta och rekrytera potentiella studentidrottare. Scouter betygsätter spelare för skridskoåkning, storlek, spelsinne, karaktär och skicklighet. Men om någon av dessa attribut fångar en scouts öga måste du fortfarande se till att han gillar det han ser över en utökad blick.

Som spelare kan du kontakta skolor och lag själv och kanske även besöka olika skolor på egen bekostnad. Däremot kan det vara svårare att sälja sig själv samt få en god respons från lag om man är ensam om processen.

Om du ska spela collegehockey får du inte ha en agent. Däremot får du ha en rådgivare, eller ”family advisor” som det ofta kallas

Grundregeln säger att man inte får spela med proffsspelare för att det ”smittar” dig som amatör.

NCAA College hockey USA

College Hockey Ligorna

 • NCAA

  NCAA (National Collegiate Athletic Association)

  NCAA är den största ligan inom collegeidrotten i USA. De är det styrande organet för mer än 1200 skolor, uppdelade i tre olika divisioner. Vilken division en skola tillhör beror på många olika faktorer och är inte baserat på skolans idrottsliga nivå.

  NCAA Colleges med  klubb program

  Division 1: 57 teams in 7 conferences
  Division 2: 200 teams in 12 conferences
  Division 3: 140 teams in 10 conferences.pp-list-container .pp-list-items

 • NAIA

  NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics)

  National Association of Intercollegiate Athletics är det styrande organet för mindre kända kollegiala sportprogram som använder friidrott för att främja önskvärda karaktärsdrag bland studentkårer. Detta organ sätter regler för högskoleidrotter så att de inte står i vägen för studenters studier. De sätter också mycket värde på akademisk framgång. Mer så, NAIA-skolorna i Indiana är cirka 19 olika skolor.
 • NJCAA

  NJCAA (National Junior Collegiate Athletic Asociation)

  Den här ligan tillåter idrottare att tävla för skolan i två år man går i College/på Univertsitet. När man sedan gör det bytet så byter man även till NCAA eller NAIA. Det finns idag ca 1000 skolor som är anslutna till denna juniora liga.

College Hockey Ålder

Vanliga frågor: vad är åldersgränsen för College Hockey

Daniel Ljung: agenten/rådgivaren och grundaren till företaget Scandinavian Hockey Consulting förklarar

 • Får spelare pela collegehockey om han spelar i SHL?

  När det gäller spel i SHL och Hockeyallsvenskan är det ALLTID “fall till fall”-principen inom NCAA. Som bekant är det då två stycken parametrar man som spelare måste erhålla innan man tilldelas spelarlicens via NCAA Eligibility Center
 • Det parametrar är:

  • 1. Du ska uppfylla kravet på godkänt snittbetyg i rätt antal kärnämnen kombinerat med testresultat på SAT/ACT.
  • 2. Du ska uppfylla “Amatörstatus”. Det betyder att du inte har spelat i proffsligor, har kontrakt, etc.
  • 3. Det betyder att det är förbjudet att spela i proffsligor som SHL och Hockeyallsvenskan.
  • 4. En spelare blir isåfall även mindre attraktiv av att ha spelat matcher i SHL/HA hos de 60 stycken NCAA D1-lagen.
  • 5. NCAA-regler är skrivna för amerikanskt system, inte ett svenskt. Därför måste man som svensk vara påläst och kunnig.
 • NCAA

  NCAA (National Collegiate Athletic Association)

  NCAA (National Collegiate Athletic Association) ger dig 5 år att tävla i 4 säsonger atletiskt, med det femte året som ett rödskjortår. Ett rödskjortår ger idrottare möjlighet att sitta ute ett tävlingsår (av skäl som skada eller tävling om speltid) och ändå få tävla under alla fyra åren sportsligt.
 • NAIA

  NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics)

  NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) har ingen åldersbegränsning;men de tar bort tävlingssäsonger för allt deltagande i sport på en jämförbar tävlingsnivå efter den 1 september av ditt gymnasieexamensår.

Hockey College Teams Top 10

College Hockey NCAA Division-1 ligalistan

NCAA College Hockey Teams

scanhock

SCANDINAVIAN HOCKEY CONSULTING

Contact

Daniel Ljung, Leksand, Sweden

Mobile

+46 (0) 70.354.2238

COLLEGE HOCKEY SWEDEN: INTRESSEANMÄLAN

För att anmäla intresse till College Hockey Sweden måste du fylla i formuläret nedan.

  Namn

  Personnummer

  Addres

  Postkod + Ort

  E-Post

  Mobilnummer

  Nuvarande klubb:

  Position

  Jag spelar i följande lag:

  Mina huvudsakliga spelarfärdigheter är:

  Coach referenser ( Name + Mobile + Team ):

  Dela artikeln med andra

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  WhatsApp
  Email

  Hjälp oss förbättra webbplatsen!

  Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.
  Hjälpte den här informationen dig?