Djurgården Hockeygymnasium NIU ELIT Stockholm

Djurgården Hockey och Sjölins Gymnasium/Kunskapsgymnasiet har ett gemensamt intresse att skapa de bästa förutsättningarna för ishockeyspelande ungdomar på elitnivå att bedriva högskoleförberedande gymnasiestudier parallellt med specialinriktade studier i idrott.

• Gymnasium: Sjölins Gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Djurgårdens IF
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Stockholms län
  • Ort: Djurgården, Stockholm
  • Campus: Hovet

Djurgårdens IF

Verksamheten på Djurgårdens ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Stockholm

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Djurgården bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Sjölins Gymnasium. Denna information rör främst Djurgårdens del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Djurgården IF