Antagning meritpoäng - Räkna ut meritvärde till hockeygymnasium

Antagning meritpoäng – Räkna ut meritvärde till hockeygymnasium

Hockeygymnasium Lista

Sök geografiskt , hitta din hockeyklubb och informera dig vidare om alla NIU Hockeygymnasium.

Meritvärde för antagning Hockeygymnasium

Det är ofta fler som söker till populära utbildningar än vad det finns platser. Då är det dina betyg som avgör om du får en plats. Varje betyg är värt ett visst antal poäng som räknas ihop till ditt meritvärde. De elever som har högst meritvärde blir erbjudna en plats först.

Betyg räknas om till meritvärde

Vid den preliminära antagningen används meritvärdet av dina betyg från höstterminen i årskurs 9 om du inte redan har ett slutbetyg. Då kan du få en uppfattning om din chans att komma in på olika utbildningar. Vid den slutliga antagningen är det meritvärdet från ditt slutbetyg i årskurs 9 som används. Om du går på ett introduktionsprogram och får godkända betyg i grundskoleämnen kommer du att få ett nytt slutbetyg. Då beräknas ditt meritvärde utifrån ditt nya slutbetyg. Om du har gått i lovskola och fått betyg har du också rätt att få ett nytt slutbetyg.

Hur du räknar du ut ditt meritvärde

Du räknar ut ditt meritvärde genom att lägga ihop värdena av de 16 bästa betygen i ditt slutbetyg från grundskolan. Högsta möjliga meritvärde kan då bli 320 meritpoäng.

Om du har färre än 16 betyg grundas ditt meritvärde på de betyg som du har fått. Tänk på att du måste ha godkänt betyg (minst E) i vissa ämnen för att vara behörig till nationella program.

Så räknar du ut ditt meritvärde

Ditt meritvärde = värdet av dina 16 bästa betyg + värdet för ditt betyg i modernt språk som språkval om du har läst det

Varje bokstavsbetyg (A–F) är värt ett visst antal poäng:

A = 20 meritpoäng
B = 17,5 meritpoäng
C = 15 meritpoäng
D = 12,5 meritpoäng
E = 10 meritpoäng
F = 0 meritpoäng

Hockeygymnasium Lista

Meritvärdets maxpoäng är 320.
Med moderna språk är maxpoängen 340.

Meritpoäng på Hockeygymnasium

• Meritpoäng NIU Hockeygymnasium: Nationellt godkänd Idrottsutbildning vänder sig till elever som anses ha förutsättningar att nå nationell elit som senioridrottare.  Det gäller 200 poäng i ditt individuella vall och 200 poäng inom programfördjupningarna = 400 poäng av de 2500 totala poäng. Dessutom kan du läsa 300 poäng som utökat program.
  • Meritpoäng LIP Hockeygymnasium: Lokal idrottsprofil  vänder sig till elever inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde.Du som väljer LIP läser 200 poäng inom individuella valet samt utökad studiekurs 100 poäng = 300 poäng.
  • Meritpoäng LIU Hockeygymnasium: Lokal Idrottsutbildning vänder sig till elever som bor inom kommunens och samverkande föreningars naturliga rekryteringsområde. Du som väljer LIU läser 200 poäng inom ämnet specialidrott.

Frågor och svar

Om du har frågor beträffande den idrottsliga antagningen, ring direkt till aktuell förening. Kontakt uppgifter finns på varje hockeyprofil på våran plattform. För alla andra frågor kontakta oss via länken nedan.

Intressant? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Dela på twitter