Södertälje SK Hockeygymnasium NIU ELIT

Södertälje SK:s elithockeygymnasium är certifierat som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) av Svenska ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet.

• Gymnasium: Täljegymnasiet, Torekällgymnasiet, Vackstanäsgymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: Södertälje SK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Stockholms län
  • Ort: Södertälje
  • Campus: Scaniarinken

Södertälje SK

Verksamheten på Södertäljes ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Södertälje

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Södertälje bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med [1]Täljegymnasiet, [2] Torekällgymnasiet och [3] Vackstanäsgymnasiet. Denna information rör främst Södertäljes del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Södertälje SK