Färjestad BK Hockeygymnasium NIU ELIT

Färjestad BK samarbetar med Fria Läroverken för att skapa de bästa förutsättningarna för en elitsatsning i ishockey med förstklassiga studier i modern miljö.

• Gymnasium: Fria läroverken
  • Ansluten idrottsklubb: Färjestad BK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Värmlands län
  • Ort: Karlstad
  • Campus: Löfbergs Arena

Färjestad BK

Verksamheten på Färjestads ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Karlstad

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg.  Färjestad bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Fria läroverken. Denna information rör främst Färjestads del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Färjestad BK