IF Boden Hockeygymnasium LIU

Björknäsgymnasiet har länge varit med i ishockey i samarbete med . Under denna höstperiod bestämdes att ishockeyutbildningen på Björknäsgymnasiet skulle fokuseras ytterligare.

• Gymnasium: Björknäsgymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: IF Boden hockey
  • Län: Norrbottens län
  • Ort: Boden
  • Campus: Björknäshallen

IF Boden hockey

En anledning till att Björknäsgymnasiet inte är en certifierad elithockeyskola är att Boden Hockey inte har ett A-lag i SHL eller Allsvenskan, vilket är en förutsättning enligt fackliga regler. Det har dock ingen koppling till utbildningens kvalitet.

Du som väljer att kombinera dina studier med den lokalt utformade idrottsutbildningen LIU läser 300 poäng idrottskurser som individuellt val med start i årskurs 1.

Lokala Hockeygymnasium - Boden

Björknäsgymnasiet har flera valmöjligheter för dig som är idrottsintresserad. Här finns nationellt godkända idrottsutbildningar för elitsatsningar inom ishockey på schemat.

Källa: IF Boden Hockey