IF Björklöven Hockeygymnasium NIU ELIT Umeå

Vi i Björklöven har som ambition att värna samt knyta upp spelare från egna led i första hand. Med egna led menas de som redan finns i föreningen. Detta kommer dock inte att bli på bekostnad av kvalitén.

• Gymnasium: Maja Beskowgymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: Björklöven
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Västerbottens län
  • Ort: Umeå
  • Campus: A3 Arena

Björklöven

Verksamheten på Umeås ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Umeå

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Umeå bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Maja Beskowgymnasiet. Denna information rör främst Umeås del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Björklöven