Östersunds IK Hockeygymnasium NIU ELIT

Länets hockeygymnasium bedrivs av Jämtlands Gymnasieförbund (JGY), J/H Ishockeyförbund tillsammans med Östersunds IK. Hockey ingår som en av fler idrotter i NIU.

• Gymnasium: Jämtlands Gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Östersunds IK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Jämtlands län
  • Ort: Östersund
  • Campus: Östersund Arena

Östersunds IK

Verksamheten på Jämtlands ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasiet NIU

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Östersund bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Jämtlands Gymnasium. Denna information rör främst Östersunds del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Östersunds IK