AIK Hockeygymnasium NIU ELIT Stockholm

Valet till nationell idrottsutbildning, NIU-valet, är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram. Solna Gymnasium samarbetar med AIK Hockey för att skapa de bästa förutsättningar för elit inriktad träning på skoltid.

• Gymnasium: Solna Gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: AIK Hockey
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Stockholms län
  • Ort: Stockholm/ Solna
  • Campus: Hovet

AIK Hockey

Verksamheten på Solnas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Solna Stockholm

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. AIK bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Solna Gymnasiet. Denna information rör främst AIKs del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: AIK Hockey