Almtuna IS Hockeygymnasium NIU ELIT Uppsala

Hockeygymnasiet i Uppsala ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

• Gymnasium: Celsiusskolan
  • Ansluten idrottsklubb: Almtuna IS
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Uppsala län
  • Ort: Uppsala
  • Campus: Gränby ishall

Almtuna IS

Verksamheten på Uppsalas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Uppsala

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Almtuna bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Celsiusskolan. Denna information rör främst Almtunas del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Almtuna IS