Almtuna IS Hockeygymnasium NIU ELIT Uppsala

Hockeygymnasiet i Uppsala ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

Användarens profilbild

Hockeyklubb:Almtuna IS
Adress:Råbyvägen 71
Postkod + Ort:754 60 Uppsala
Län:Uppsala län
Arena/Ishall:Upplands Bilforum Arena
Gymnasium:Celsiusskolan
    NIU – Nationellt Idrottsutbildning
  • Almtuna-60
    Almtuna Hockeygymnasium

Om Almtuna Hockeygymnasium

• Sökperioden är mitten av september - 1 december.

Verksamheten på Uppsalas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Almtuna bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Celsiusskolan. Denna information rör främst Almtunas del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Almtuna Serie Information

Källa: Almtuna IS