Tingsryds AIF Hockeygymnasium NIU ELIT

Tingsryds AIF:s ishockeygymnasium är av Svenska Ishockeyförbundet certifierat elitishockeygymnasium. Ishockeygymnasiet är ett samarbete mellan Tingsryds AIF, Wasaskolan och Svenska Ishockeyförbundet.

• Gymnasium: Wasaskolan
  • Ansluten idrottsklubb: Tingsryds AIF
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Kronobergs län
  • Ort: Tingsryd
  • Campus: Nelson Garden Arena

Tingsryds AIF

Verksamheten på Tingsryds ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Tingsryd

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Tingsryds AIF bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Wasaskolan. Denna information rör främst Tingsryds del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Tingsryds AIF