Växjö Lakers Hockeygymnasium NIU ELIT

Hockeygymnasiet i Växjö ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

• Gymnasium: Växjö Fria Gymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: Växjö Lakers
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Kronobergs län
  • Ort: Vaxjö
  • Campus: VIDA Arena

Växjö Lakers

Verksamheten på Växjös ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Växjö

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Växjö bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Växjö Fria Gymnasiet. Denna information rör främst Växjös del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Växjö Lakers