Mora IK Hockeygymnasium NIU ELIT

På Mora gymnasium skapar vi möjligheter för dig dom vill idrotta och samtidigt satsa på en bra gymnasieutbildning. Skolan har genom åren utbildat många ambitiösa och duktiga elitidrottare som gått hela vägen till OS-guld.

• Gymnasium: Mora Gymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Mora IK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Dalarnas län
  • Ort: Mora
  • Campus: Smidjegrav Arena

Mora IK

Verksamheten på Maras ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Mora

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Mora bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Mora Gymnasiet. Denna information rör främst Moras del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Mora IK