Linden Hockey Hockeygymnasium Eskilstuna LIP

Målet med en lokal idrottsprofil är att ungdomar ska kunna kombinera gymnasiestudier med sin idrott. Det har sedan tidigare funnits ett samarbete i form av en lokal idrottsutbildning mellan Rekarnegymnasiet och Linden Hockey.

Hockeyklubb:Linden Hockey
Adress:Kjulavägen 70
Postkod + Ort:633 62 Eskilstuna
Län:Södermanlands län
Arena/Ishall:Sméhallen
Gymnasium:Rekarnegymnasiet
    Inget max antal
    LIP – Lokal Idrottsutbildning
  • Linden-60
    Linden Hockeygymnasium

Om Linden Hockeygymnasium

Gymnasieantagningen i Västerås sköter antagningen till årskurs 1 i kommunala gymnasieskolan. De har även information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. Där hittar du även tidplan för antagningen. Du som ska söka till årskurs 2 eller 3 tar kontakt direkt med den gymnasieskola du vill söka till.

Målet med en lokal idrottsprofil är att ungdomar ska kunna kombinera gymnasiestudier med sin idrott. Det har sedan tidigare funnits ett samarbete i form av en lokal idrottsutbildning mellan Rekarnegymnasiet och Linden Hockey, där hockeyspelande elever som läst samhällsvetenskapsprogrammet med idrottsprofil har haft instruktörer från Linden Hockey. Nu utvecklas samarbetet och Rekarnegymnasiet har blivit en rekommenderad lokal hockeyprofil, LIP. Det innebär att Rekarne blivit godkända av Svenska ishockeyförbundet och samtliga elever får denna möjlighet på i princip samtliga Rekarnegymnasiets program.

Linden Serie Information

Källa: Linden Hockey