Back

Halmstad Hammers Hockeygymnasium LIU

Halmstad Hammers var en av initiativtagarna till uppstarten av Aspero Idrottsgymnasium 2002. Tack vare det långvariga och täta samarbetet erbjuds eleverna en helhetslösning.

Översikt

Klubb Presentation

Allmän klubb Information

Hockeyklubb:Halmstad Hammers
Adress:Växjövägen 11
Postkod + Ort:302 44 Halmstad
Län:Hallands län
Arena/Ishall:Halmstad Arena
Gymnasium:Aspero Idrottsgymnasium

Kontakt information

 • Antal studenter:
  Inget max antal
 • Utbildningsform:
  LIU – Lokal Idrottsutbildning
 • Sista anmälningsdag:
  1 februari
 • Meritpoäng
  200 poäng
 • Hammers-60
  Halmstad Hockeygymnasium

Om Halmstad Hockeygymnasium

Isträningen bedrivs i fantastiska Halmstad Arena. Där finns två ishallar med sammanlagt tre isytor. Halmstad Arena har gym och teorisalar i fräscha lokaler. Samtliga elever på Aspero får även gymkort till Idrottscentrums träningsanläggning, ett referensgym till Eleiko Sport. Halmstad Hammers var en av initiativtagarna till uppstarten av Aspero Idrottsgymnasium 2002. Tack vare det långvariga och täta samarbetet erbjuds eleverna en helhetslösning där fokus under skoltid ligger på individuell utveckling och som följs upp av Jens under kvällsträningar och matcher.Målet är att utbilda spelarna såväl taktiskt, tekniskt, fysiskt, psykiskt som socialt i kombination med högskoleförberedande studier. Vi prioriterar individuell teknikträning såsom skott-, skridsko- och klubbteknik. Dessutom fokuserar vi på spelförståelse. Alla får dessutom individuella fysträningsprogram samt att istester och fystester genomförs kontinuerligt under hela studietiden. I din hockeyutbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom kost/näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering.

Om du är intresserad av att utöva din idrott inom ramen för gymnasieskolans individuella val så kan Lokal IdrottsUtbildning vara något för dig. Du ansöker till LIU/LIP redan i åk 9. Detta görs i samma ansökan som du gör till gymnasiet. Om det blir många sökande tillämpas lottning. För elever som går LIU/LIP, startar det individuella valet redan i åk 1 och pågår under alla tre år.

Intressanta Länkar

Halmstad Serie Information

Källa: Halmstad Hammers

Läroplan

Krav

 • Vara behörig för gymnasiestudier.
 • Ligga på en hög nivå hockeymässigt när det gäller bland annat teknik, spelförståelse och mental styrka.
 • Kunna ta ett stort egenansvar för din utveckling, såväl inom hockey som skolan.
 • Tillhöra de bästa spelarna i din region.
 • Boende i andra kommuner får själva kontakta sin kommun för att fråga om så kallad skolpeng.
Antagning
icon_hockeygymnasiet_520
Close