Luleå HF Hockeygymnasium NIU ELIT

Hockeygymnasiet i Luleå har en flerårig tradition att utveckla pojkspelare till elitspelare på seniornivå. I Luleå kan det varje år antas upp till 14 spelare på Elitishockeygymnasiet, som drivs av Luleå Gymnasieskola i samverkan med Luleå Hockey.

• Gymnasium: Luleå Gymnasieskola
  • Ansluten idrottsklubb: Luleå Hockey
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Norrbottens län
  • Ort: Luleå
  • Campus: Coop Norrbotten Arena

Luleå Hockey

Verksamheten på Luleås ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Luleå

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Luleå bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Luleå Gymnasieskola. Denna information rör främst Luleås del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Luleå Hockey