Linkoping HC Hockeygymnasium NIU ELIT

Hos oss på ishockeygymnasiet i Linköping har samtliga instruktörer slutfört Svenska Ishockeyförbundets högsta tränarutbildning, Elittränarutbildningen eller motsvarande utbildning.

• Gymnasium: Anders Ljungstedts
  • Ansluten idrottsklubb: Linköping HC
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Östergötlands län
  • Ort: Linköping
  • Campus: Saab Arena

Linköping HC

Verksamheten på Linköpings ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Linköping

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Linköping HC bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Anders Ljungstedts Gymnasiet. Denna information rör främst Linköpings del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Linköping HC