Malmo Redhawks Hockeygymnasium NIU ELIT

Ishockeygymnasiet erbjuds genom ett samarbete mellan Malmö Redhawks och Malmö idrottsgymnasium som är en certifierad Nationell idrottsutbildning (NIU) av både Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket.

• Gymnasium: Malmö idrottsgymnasium
  • Ansluten idrottsklubb: Malmö Redhawks
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Skåne län
  • Ort: Malmö
  • Campus: Malmö Arena

Malmö Redhawks

Verksamheten på Malmös ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Malmö

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Malmö bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Malmö idrottsgymnasium. Denna information rör främst Malmös del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Malmö Redhawks