BIK Karlskoga Hockeygymnasium NIU ELIT

Till varje årskurs har vi möjlighet att ta in 14 st spelare/elever. BIK Karlskoga samarbetar och bedriver NIU tillsammans med Möckelngymnasiet i Karlskoga och Degerfors.

• Gymnasium: Möckelngymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: BIK Karlskoga
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Örebro län
  • Ort: Karlskoga
  • Campus: Nobelhallen

BIK Karlskoga

Verksamheten på Karlskogas ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Karlskoga

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Karlskoga bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Möckelngymnasiet . Denna information rör främst Karlskogas del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: IF Troja Ljunby