Helsingborg Hockeygymnasium LIU

• Campus: Olympiarinken
  • Sista anmälningsdag : 15 februari

Helsingborg HC

Helsingborgs Ishockeygymnasium är ett samarbete mellan Helsingborgs Hockey Club och Filbornaskolan. Helsingborg är en stad med mycket stort idrottsligt intresse. Helsingborgs HC är stadens Ishockeyförening, en förening i medvind som växer och är en av Skånes största ishockeyföreningar. Helsingborgs HC vill med sin juniorverksamhet utbilda spelarna till HHC:s A-lag. Utbildningen sker i ett långsiktigt perspektiv med en utvecklingsplan för varje spelare.

Om du vill ansöka till hockeygymnasiet så gör du det i samband med din gymnasieansökan senast den 15 februari. Förutom att välja gymnasieprogram skall du ange ishockey som idrottsval i din ansökan. Antagning sker med 12-14 elever årligen på ishockeygymnasiet. För att kunna bli antagen skall man vara behörig för nationellt program samt komma in på sökt gymnasieprogram på sina grundskolebetyg.

Lokala Hockeygymnasium - Helsingborg

Filbornaskolan är en bred kommunal gymnasieskola med ca 700 elever. Skolan är ett av Sveriges största idrottsgymnasier med ca 320 idrottselever fördelade på ca 20 idrotter. Förutom två Riksidrottsgymnasier (golf och simning) har skolan 10 NIU-utbildningar och ett flertal idrotter inom det lokala idrottsgymnasiealternativet, LIU.

Källa: Helsingborg HC