Antagning Hockeygymnasium

Antagning NIU Hockeygymnasium

Ansökan öppnar den 13 september och stänger den 1 december.

Målgrupp för elitishockeygymnasierna är sista års A-pojkar/ flickor (U 16), d.v.s. elever som står i begrepp att sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå. Ansökan till elitishockeygymnasierna skall i år vara Svenska Ishockeyförbundet tillhanda senast den 1 december och sker genom att klicka på ansökningsknappen nedan. Bedömning och ranking av sökande elever genomförs av respektive arrangerade gymnasium, samverkande förening och den instruktör som ansvarar för träningen. Eleverna kan söka maximalt 4 olika alternativ utan inbördes rangordning och efter den 1/12 kan inte valen ändras.
[convert-field-to-iframe field="https://gymnasium.infosite.nu/ansokan/ansokan.asp" width="900" height="120"]

NIU Hockeygymnasium Lista

Sök geografiskt , hitta din hockeyklubb och informera dig vidare om alla NIU Hockeygymnasium.

Antagning LIP och LIU Hockeygymnasium

Ansökan öppnar i september och stänger i Februari.

Ansökan till lokalt utformade ishockeyprofiler sker antingen direkt till skolan eller föreningen.
Hitta din Lokala Gymnasium nedan och ansök.

Meritpoäng Hockeygymnasium

• Meritpoäng NIU Hockeygymnasium: Nationellt godkänd Idrottsutbildning vänder sig till elever som anses ha förutsättningar att nå nationell elit som senioridrottare.  Det gäller 200 poäng i ditt individuella vall och 200 poäng inom programfördjupningarna = 400 poäng av de 2500 totala poäng. Dessutom kan du läsa 300 poäng som utökat program.
  • Meritpoäng LIP Hockeygymnasium: Lokal idrottsprofil  vänder sig till elever inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde.Du som väljer LIP läser 200 poäng inom individuella valet samt utökad studiekurs 100 poäng = 300 poäng.
  • Meritpoäng LIU Hockeygymnasium: Lokal Idrottsutbildning vänder sig till elever som bor inom kommunens och samverkande föreningars naturliga rekryteringsområde. Du som väljer LIU läser 200 poäng inom ämnet specialidrott.

Frågor och svar

Om du har frågor beträffande den idrottsliga antagningen, ring direkt till aktuell förening. Kontakt uppgifter finns på varje hockeyprofil på våran plattform. För alla andra frågor kontakta oss via länken nedan.

Intressant? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Dela på twitter