Back
hockeygymnasium_for_tjejer

Hitta Hockeygymnasium för Tjejer

Hockeygymnasium för Tjejer

Älskar du hockey och söker du en hockeygymnasium för tjejer i Sverige? På nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och lokala (LIU eller LIP) finns det möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med att idrotta på hög nivå. På hockeygymnasiet.se som plattform hittar du 128 hockeygymnasium varav 17 hockeygymnasium för tjejer.

 

Nationella Idrotts Urbildning

I dag finns det flera NIU-gymnasier för tjejer i Sverige. För alla NIU-gymnasier gäller ett gemensamt antagnings process via Svenska Hockeyförbundet som man söker under hösten och får besked rund nyår. Antagningen kan innebära en try-out gemensam eller personlig. För mer information gå till antagning.

Lokala Idrotss Utbildning

Förutom NIU erbjuder ett antal gymnasium utbildningar även lokala idrottsprofil med hockeyinriktning. På LIU eller LIP läser man färre idrottspoäng och kan eventuellt innebär en färre pass på dagtid. Ansökan till lokalt utformade ishockeyprofiler sker löpande, antingen direkt till skolan eller föreningen. För mer information gå till antagning.

Dela artikeln med andra

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.
Hjälpte den här informationen dig?