Västerås IK Hockeygymnasium NIU ELIT

Vill du elitsatsa på ishockey i kombination med dina gymnasiestudier. På Widénska gymnasiet i Västerås kan du läsa på elithockeygymnasiet, auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet

• Gymnasium: Widénska gymnasiet
  • Ansluten idrottsklubb: Västerås IK
  • Ämnesområde: Elitishockey
  • Län: Västmanlands län
  • Ort: Västerås
  • Campus: ABB Arena Nord

Västerås IK

Verksamheten på Västerås ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi tar varje år ut 10-14 studenter till vårt hockeygymnasium, beroende på behov och underlag.

• Sökperioden är mitten av september – 1 december.

Hockeygymnasium NIU - Västerås

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg. Västerås bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Widénska gymnasiet. Denna information rör främst Västerås del av verksamheten. Information om skolan kan du få på deras hemsida .

Källa: Västerås IK